Karma is the bitch #Metoo

År efter år höll de på dessa “fantastiska män”, kränkte, kladdade, utnyttjade, tafsade, trakasserade och även våldtog. Ingen stoppade dem och de såg sig som oberörbara.
“What the fuck, vi gör ju bara vad män gör” liksom.

Jag tror helt ärligt att de aldrig någonsin har reflekterat över att de faktiskt gjort kvinnor illa, att de verkligen har trot det vara rätt, deras rätt.
Men som för gärningsmän före dem så kom det en dag då det var stopp.
Allt skit de gjort kom ikapp dem, det gör alltid det till slut, nu finns skammen där den hör hemma. Hos dem, männen som trodde att de kunde komma undan med vad som helst för att de har makt och ställning. De som lärt sig att de har rätt att ta för sig för att ingen sagt ifrån. För att de är mäktiga, framgångsrika män.Att de har kunnat är allas fel, alla som såg, visste men inte sa nåt, alla som ursäktade och slätade över. Alla som inte sa STOPP.

Dock, det är helt deras egna ansvar.
Ingen tvingade Harvey Weinstein att kladda på kvinnor, ingen tvingade Bylund att förgripa sig på partikollegan Hanna Wigh, ingen tvingade Virtanen att droga och våldta Cissi Wallin, ingen tvingade Martin Timell att att vara ett sexistiskt homofobiskt as. Ingen tvingade Donald Trump att “grab them by the pussy”.
Ingen har någonsin tvingat dessa män att begå övergrepp mot kvinnor i parti och minut.
De har gjort det “För att de kan!”.
Men nu kan de inte längre. Vidjan som böjt sig så länge slår nu tillbaka. För varje #Metoo så ställs en förövare till svars för sina handlingar.
Oj stackarna, nu får de sina karriärer förstörda, sina namn dragna i smutsen, de förlorar partners, vänner och anseende. De får vad de förtjänar.
Till er män som kör #ihave vill jag bara säga, om du tror att du får förlåtelse genom att berätta offentligt om vilket svin du är så kan du bara fetglömma det.
Be dem du gjort illa om förlåtelse, rannsaka dig själv, ångra, gå i terapi, förändra dig själv,
men sluta sno fokus. Vi bryr oss faktiskt inte om dina ursäkter. Vi vet varför du gjorde som du gjorde, gör som du gör. För att du kunde och kan.
Men det är slut med det nu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s